شادباش پول و استارت آپ
در این مقاله قصد داریم تا در مورد شادباش پول و استارتآپ صحبت کنیم، برای این منظور با طرح چند سوال شروع میکنیم.
تفاوت در جذب سرمایه برای استارتآپ و کسب و کارهای دیگر در چیست؟
چرا نرخ شکست در استارتآپها بالاست؟
بهینهترین روش برای جذب سرمایه در استارتآپها چیست؟
همه دوست داریم استارتآپ بزنیم ولی با چقدر پول!!!
در بسیاری از جمعهای دوستانه صحبتهایی در خصوص ایجاد یک استارتآپ و ثروتمند شدن در کوتاه مدت میشود که همه ما را تهییج میکند تا روزی که به سمت راهاندازی یک استارتآپ برویم؛ ولی در کسب و کارهای سنتی و قابل ارزیابی ما به صورت تقریبی میدانیم چه میزان پول میخواهیم و نرخ شکست ما بسیار پایینتر از استارتآپی است که عنوان کسب و کار نوپا را با جهانی ناشناخته به دنبال خود دارد.
اما بزرگترین مشکل اینست که هم بنیانگذاران یک استارت آپ نمیدانند چه میزان پول برای شروع و توسعه کسب و کار خود میخواهند و از سویی سرمایه گذاران نیز ضریب اطمینان پایین تری در خصوص موفقیت استارتآپها نسبت به سایر حوزههای سرمایهگذاری دارند.
چرا در بعضی از کشورها سرمایه گذاری روی استارتآپها بیشتر است؟
در بیشتر کشورهایی که با توسعه فزاینده و رشد استارتآپها مواجه بودند روندهای اقتصادی در بازهای تولید ثروت مازاد را شاهد بوده از اینرو هزینه و فایده پخش پول و توزیع پر ریسک دارای ارزش بود. از این مقوله به پول سوزی نیز یاد میشود با سوزاندن مقداری از پول ثروت از مقادیر دیگر سرمایه نقدی مانند ققنوس برمیخیزد. اما این پول میبایست حاصل تورم و بیارزش نباشد و و در بازهای قابل اتکا توزیع گردد.
امریکای دهه ۸۰ و دوران رونالد ریگان منجر به رشد کسب و کارهای بسیار استارتآپی گردید چرا که هزینههای تمام ده و غیر قابل پیشبینی اقتصادی به دلیل اینکه نرخ شکست استارتآپها از سوی حاکمیت و سرمایهگذاران قابل تحمل میگردید رشد فزایندهای را شاهد بود و بسیاری از کمپانیهای تک حاصل همین دوران هستند.
چرا نرخ شکست در استارتآپها بالاست؟
دلایلی از جمله: عدم قوام سازمانی اعضای استارتآپ، امور غیرقابل پیشبینی در مسیر رشد، تثبیت نشدن آسان جایگاه در بازار و تبعیت نکردن استارتآپها از قواعد رقابت سنتی منجر به بالا رفتن نرخ شکست استارتآپها و عدم قطعیت کامیابی آنها میشود ولی از سویی سوددهی انفجاری و هیجان اولین بودن نیز بسیاری را در این مسیر پر پیج و خم وارد میکند.
اما بهینه ترین روش برای جذب سرمایه در استارتآپها چیست؟
پاسخ به این سوال نیازمند آگاهی از مولفههای گوناگونی است. اما چند توصیه عمومی به اشخاصی که قصد راهاندازی استارت آپ و یا توسعه آن را دارند.
- در شرایط رکود و رکود تورمی راهاندازی استارت آپ به دلیل سربار هزینهها و بازدهی بلندمدت و غیرقطعی گزینه مناسبی نمیباشد.
- سعی کنید در ارزیابیهای اولیه تورم و هزینههای تعرفه و تبلیغ محصول و یا فرایند خود را لحاظ کنید.
- استفاده از وام و تسهیلات زمانی که به محصول و یا فرایند اختصاصی خود هستید مفیدتر از اعطای سهم و اضافه کردن شریک غیرکارا میباشد.
- برنامه زمانی جذب سرمایه شما میبایست تا یک فاز توسعهای شما را جلو ببرد در غیر اینصورت اعتیاد به اعتبار پیدا میکنید.
سخن آخر
آیا شما تجربهای در مورد جذب سرمایه در استارتآپها دارید، آن را در بخش دیدگاه برای ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید.
اگر در مورد این مقاله نیز سوالی برایتان پیش آمده برایمان بنویسید که کارشناسان ما در پادکست ایده پزی پاسحگوی سوالات شما هستند.
دیدگاهتان را بنویسید