روانشناسی مشتری (با رویکرد مشتری دارای ترومای فوت)
در این مطلب قصد داریم به موضوع روانشناسی مشتری (با رویکرد مشتری دارای ترومای فوت) بپردازیم. یک رابطه تجاری خوب و اثربخش بین کسب و کار ما با مشتریانمان میتواند زنده ماندن کسب و کارمان را تضمین کند. مشتری عامل تپش قلب کسب و کار ماست. خون در رگهای کسب و کار ما جریان خواهد داشت تا زمانی که مشتری به ما توجه میکند و با ما در ارتباط است. این بخش زمانی پر اهمیتتر میشود که شما با مشتریانی با شرایط خاص و ویژه در ارتباط هستید…
روانشناسی مشتری (با رویکرد مشتری دارای ترومای فوت)
روانشناسی مشتری چیست؟
روانشناسی مشتری به کدام بخش از مدل و فرایند کسب و کار مربوط میشود؟
تکنیکهای ارتباط با مشتری دارای شرایط خاص یا تروما چیست؟
در قسمت ششم پادکست ایده پزی با عنوان «کسب و کار مرگ» به طرح و ارزیابی ایده کسب و کار ارائه خدمات جامع برگزاری مراسم تدفین و ترحیم پرداختیم. با توجه به اینکه مشتریان این کسب و کار در شرایط بحرانی خاصی از نظر روحی قرار دارند، به نظر میرسد باید در فرایند بازاریابی این کسب و کار با ظرافت خاصی کار را پیش برد. در این مقاله به ارائه نکات و تکنیکهای مهمی را برای بازاریابی این کسب و کار خواهیم پرداخت.
روانشناسی مشتری
روانشناسی مشتری یک شاخه از روانشناسی است که به بررسی عوامل روانی و اجتماعی که بر رفتار، انتخاب و خرید مشتریان تأثیر میگذارند، میپردازد. این شاخه از روانشناسی به کسب و کارها کمک میکند تا نیازها، خواستهها، انگیزهها، احساسات و باورهای مشتریان خود را بهتر بشناسند و بر اساس آنها استراتژیهای بازاریابی و فروش مناسب را طراحی و اجرا کنند.
پیش از این در قسمت دوم پادکست ایدهپزی و مقالهای با عنوان نقشه گنج کسب و کار در مورد اهمیت توجه به مشتری در کسب و کار صحبت کردیم و گفتیم یکی از اجرای مهم مدل کسب و کار بعد از تعریف و دستهبندی مشتریان و مشخص کردن کانال ارتباطی با مشتریان، بخش ارتباط با مشتری است. یک رابطه تجاری خوب و اثر بخش بین کسب و کار ما با مشتریانمان می تواند زنده ماندن کسب و کار مان را تضمین کند. مشتری عامل تپش قلب کسب و کار ماست. خون در رگهای کسب و کار ما جریان خواهد داشت تا زمانی که مشتری به ما توجه میکند و با ما در ارتباط است. این بخش زمانی پر اهمیتتر میشود که شما با مشتریانی با شرایط خاص و ویژه در ارتباط هستید.
ترومای فوت
اگر مشتری بیزینس شما دارای ترومای فوت یکی از نزدیکانش باشد، شما باید به چند نکته توجه کنید:
- احترام به حال و هوای مشتری
شما نباید به مشتری خود فشار بیاورید یا از او انتظار داشته باشید که به سرعت به حالت عادی برگردد. شما باید به مشتری خود فضای لازم را بدهید تا بتواند با ترومای خود کنار بیاید. شما باید به مشتری خود نشان دهید که به احساسات و نیازهای او احترام میگذارید و از او حمایت میکنید. در این میان آن دسته از نیروی انسانی که ارتباط مستقیم با مشتریان دارند باید خوب آموزش دیده باشند و از تکنیک های ارتباط موثر جهت ایجاد حس آرامش و همدردی در مشتری استفاده کنند.
- ارائه خدمات و محصولات مناسب
شما باید به مشتری خود خدمات و محصولاتی را ارائه کنید که میتوانند به او کمک کنند تا با ترومای خود مقابله کند یا حداقل آن را تسکین دهند. قطعا دغدغه اصلی کسی که با ترومای مرگ یکی از عزیزانش دست و پنجه نرم می کند این است که مراسمش با بهترین کیفیت برگزار شود.
- ایجاد ارتباط مثبت و معنادار
شما باید با مشتری خود ارتباطی را برقرار کنید که نشان دهد شما به او اهمیت میدهید و بیتفاوت نیستید. شما باید با مشتری خود به صورت صادقانه، مودبانه، صمیمی و محترمانه صحبت کنید. شما باید به مشتری خود گوش بدهید و از او سوالات مناسب بپرسید. شما باید به مشتری خود تعهدات خود را انجام دهید و از او بازخورد بگیرید. شما باید به مشتری خود ارزش اضافه بدهید و از او تشکر کنید. نیروی خدماتی شما باید آموزش ببیند و بداند که رفتارش در تعامل با مشتری و در ارائه خدمات طوری باشد که غم آنان را غم خود بداند و برایشان دل بسوزانند و باعث افزایش اعتماد به نفس، آرامش قلبی، خوشبینی یا سلامت روانی مشتری شوند. در اصل باید مثل یک رفیق در کنار آنها باشند.
نتیجهگیری
اینها برخی از تکنیکهای روانشناسی مشتری هستند که میتوانند به شما کمک کنند تا با مشتریانی که دارای ترومای فوت هستند، بهتر برخورد کنید و از این رهگذر بتوانید به توسعه خدمات و برند خود کمک کنید.
پیشنهاد میکنم اپیزود ششم پادکست ایدهپزی و سایر اپیزودهای منتشر شده را بشنوید و منتظر قسمتهای جدید و جذاب پاکست ایدهپزی باشید.
اگر در این محتوا سوال یا نظری دارید میتوانید آن را در بخش دیدگاه همین مقاله با ما به اشتراک بگذارید، کارشناسان پادکست ایده پزی در اسرع وقت پاسخگوی شما هستند.
دیدگاهتان را بنویسید